20:37

Igår när jag gick och la mig efter en kvälls festligheter la jag på väckarklockan som vanligt för att inte sova bort hela dagen. Efter att ha lyssnat på musik en stund stängde jag av larmet och tänkte för mig själv "I morgon ska jag fan sova så jävla länge jag vill även om jag så sover ända till kvällen". Och se, det gjorde jag, för det är jag värd.
 
16:27 vaknade jag, 20:11 steg jag upp från sängen för första gången, 20:25 drog jag upp persiennerna för att se vad det är för väder, 20:26 tog jag på mig kläder och 20:28 la jag fast håret i en knut. Jag har alltså legat i sängen hela dagen och gjort absolut ingenting. Fy och fan va jag förtjäna det, har varit gudomligt skönt. Och nu, i skrivande stund, 20:37, ska jag avsluta detta inlägg för att gå ner och äta frukost och sedan dra mig mot hästarna. Puss.
 

Spontan utgång med brudarna.

Igår blev det en spontan utgång med brudarna efter födelsedagsfika hos Ellen. Kändes tråkigt att åka därifrån efter en trevlig fikastund med mycket skratt. Hoho, länge sen jag skrattade så där mycket! Förfesten ägde i alla fall rum hos Perä och vid halv tolv gled vi mot Kievari, blev ett gäng med folk som for ut faktiskt! Kvällen var väl helt okej, tråkigt med så lite folk som dansa men de stunderna vi öste på dansgolvet var såklart roliga. Hängde till mesta dels med Jennie och när vi inte dansade kom vi bl.a. annat fram till att det inte är vi tjejer som är komplicerade utan att det är killarna. Landade hemma när klockan närmat sig halv tre.
 

I can't count how many days you weren't here.


Foto och redigering Amanda Tenevall.

 
Ridningen gick åt helvete som alltid när kameran åker fram, men visst ser han lugn och harmonisk ut? Sån skillnad sen jag köpte honom! Han må vara tjock och i dålig form och jag må ha världens sämsta sits men vi jobbar på det :-) Han är så vacker min häst, tänk hur mycket vi växt tillsammans ♥

criminalfuck.

Blir så less på TV-tablån, bara kriminalserier!!! Just nu är Navy CIS på trean, CSI på femman och Criminal Minds på nian. Förstår ni hur tråkigt det är? I-landsproblem, jaaa jag har för mycket dötid när mamma och pappa är borta, haha.

Vi är inte såna som i slutet får varann.

Dom är uppe på taken, alla är högt över staden
Sommarn snurrar fort när vi bara snöar bort
Och jag vågade aldrig hålla din hand
Vi är inte såna som i slutet får varann

Och alla bara pratar "är det sant" och "jag har hört om dig"
Jag kommer aldrig tillbaka hit igen
Neonskyltar på gatorna sänder ljus till mig och skatorna
Alla dansar, och jag tänker är du också själv?
Var är du ikväll?

Vem kysste Elin bakom ryggen på Marie
Var det den store poeten som hon var förälskad i?
Fanns det en plats i hennes värld för två?
Snälla skicka ett vykort för jag undrar så

Och jag undrar vad som händer i vår del av stan
Vinden håller tal vid en hamburgebar
Den har blåst sig trött och alla flickor har gått hem
Och du va sötare än dom men jag slängde bort dig igen
Jag slängde bort nån slags vän

Det va så mörkt, den kvällen jag gick hem
jag hade hoppats på något, hoppats på något

(hoppats på något, A-ha)

Om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt
Om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt
Om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt
Om du vill ha mig, nu kan du få mig

Lura mig
nej,nej, vad folk än säger

Sneakpeak från dagens fotografering!

 
Här får ni en bild från dagens fotografering med Amanda! Enda bilden jag sett hittills också, har inte fått bilderna än. Är så spänd för resultatet, kolla bara va fin kvalité och fina färger Amanda får till!! (Dock sämre kvalité här då jag kopierat bilden från hennes bdb) Så sjukt duktig fotograf hon är! Kolla in hennes bilddagbok där hon laddar upp massa bilder, allt från häst- och hundbilder, närbilder och bilder från bröllop, hon är sjukt duktig!

Domen föll trots att du alltid använt kondom.

Kom hem från le hevonen för inte så länge sedan, fotade med Amanda men förväntar mig inga fina bilder eftersom allt gick och helvete :( Amanda är såklart duktig fotograf!! Varför ska det alltid gå dåligt när kameran kommer fram? Fotade Amanda och Cornet igår, kanske dyker upp några bilder här i framtiden men lovar er inget! Martina tog dessutom några bilder när hon var här (som ni fick smakprov på) som jag kanske visar.... nån gång, haha. Är lite seg på sånt där men ni kan ju alltid hoppas!

mygginvasion.

Har varit med om världens mygginvasion i natt. Vaknat varje halvtimme av ljudet av myggor och halvsovande har jag dödat de jävlarna. Det fula är att jag inte förstår hur de tagit in sig i mitt rum? Både fönstret och dörren har varit stängda hela natten men sen plötsligt var det fullt med mygg i rummet. Har alla krypit under dörren?
 
Har i alla fall varit på myggjakt nyss och det var fan jävligt många fler myggor här än jag trodde!! Herrejesus. Ikväll ska jag se till att jag får sova ifred.

5 år tillsammans ♥

Tänk vad fem år går fort. Jag minns allt som igår; alla bråk, alla tårar och hur mycket jag kämpat för att du ska bli bra, för att du ska bli hel. Hur jag kämpat för att laga det människor förstört hos dig. Och allt slit ha varit värt det, alla tårar har varit värt det, för se vart vi står idag, vart vi står tillsammans.
 
Idag är du en helt annan häst, en häst med livsglädje och du ska bara veta hur jag kämpat för att du ska få det bra, för att du ska få leva i trygghet och frihet. Jag gör allt för att du ska ha det bra och jag kommer fortsätta göra allt jag kan för att du aldrig ska hamna i fel händer igen, så du aldrig ska hamna på en travbana igen, så du aldrig ska behöva leva i en tillvaro med stress igen.

Hos mig är du trygg och jag gav dig ett löfte och det ska jag hålla. Fem år har gått och fler år ska vi få tillsammans. Vackra, underbara häst, tillsammans klarar vi allt, jag älskar dig ♥
 

Min uppgift den löd: "Du ska få folk att sova. Om man tar dig ska det kännas som man fått en gåva."

Tjohej! Tänkte bara ge en snabb statusrapport. Gårdagen spenderades med hela gänget + Mogge hemma hos mig, vi tog det lugnt, kollade Mulan, gick igenom lite gamla bilder och diskuterade Lulekalaset :-) De drog väl härifrån runt tvåtiden och vid halv fem-fem tiden hittade Kimmi hit! Han gled hit efter en kväll på cruisingen och överraskade mig lite halvt. Låg och halvsov när jag fick ett sms där det stod att han var påväg hit, nog är han allt fin min Kim-Jonas :')
 
Idag vaknade vi när det hade gått tolv timmar sen han kom hit, ni fixar matten va? ;-) Haha alldeles för sent alltså!! Vi tog det lugnt resten av kvällen tills jag drog till hästarna och Kimmi for hem. I morgon ska han väl hitta hit igen men innan det ska jag och Amanda ut och fota!! :D Amanda ska agera modell med Cornet i mon om vädret tillåter, wihooo!
 
Bjuder på en bild på mig och Gurello som Martina tog i onsdags så länge!

Överraskningskalas för vår älskade Karin.

Tänkte bara ta och visa er lite bilder från igår (fredag) när vi överraskade Karin innan jag går och lägger mig! Det är nämligen så att Karin befann sig i Luleå när hon fyllde år och kom hem först igår efter att ha varit upptagen med filminspelning och annat coolt. Vi fixade present och fika och överraskade henne när hon kom hem hemma hos henne i hallen. Det började att Ingela och Staffan (syster och far) gick fram och grattade henne i efterskott och sen hoppade jag, Amelie, Elina och Amanda fram och skrek "GRATTTTIIIIISSSS!!!" i hög stämma, det blev väldigt lyckat och Karin blev rädd som fan, haha! Nee men hon verkade bli glad också så vi skrämde nog inte bara skiten ur henne hoppas jag, haha :-)
 
Grattis i efterskott älskade vän, hoppas du gillade överraskningen! ♥
 

Fem av fem toasters!

Wihoo, i torsdags var jag hämtade ut min nya mobil! Så om man vill få tag på mig nu för tiden fungerar det perfekt med att både att ringa och smsa, bra va?! Har varit utan fungerade mobil halva sommaren så det känns riktigt bra med en ny mobil, haha. Kunde ju inte smsa med den förra och ringde man hörde jag typ varannat ord, bra som fan ju. Är hittills skit nöjd med mobilen och jag hoppas på att jag lyckas hålla mobilen hel sommaren ut i alla fall. Håll tummarna! ;-)
 

From the M to the artina!

Fanny och Martina tar det lungt i Juoksengi. FF för fan!!! WÖÖÖÖH PARTY HARD!!
Haha, nejdå vi sitter och kollar Pocahontas på VHS för tillfället. Hörde ni? VHS!!!!!!!!!!!!!! Det mina vänner är äkta kärlek! Hur många kan kolla VHS nu för tiden liksom!? Vi har hunnit kolla Herkules och Mulan också. ÅH, nu är man lycklig! ♥
 
Vi har även hunnit vara till Ötå på mission, ätit massa onyttigt, haft filmkväll med Amanda, Elina och Amelie, ridit och fotat, kanske bjussar på några bilder sen! :-) I morgon åker Murre-tina hem och då får vi se vad som händer och fötter. Neee nu ska jag gå och göra lite choklafpudding till oss, puss!

lol so true

 
Hoho, snart joinar väl jag också!

Körkortsboken.

Wohoo, har äntligen kommit igång med teoripluggandet inför körkortet! Har legat ute i solen hela dagen och solat och läst i körkortsboken, nu ska jag vidare till hästen för en ridtur på Gurello med Amanda och Cornet, efter det lutar det mot lite umgänge, kramis!
 

Samsung Galaxy S2.

Lessnade på att ha en mobil som man inte kan smsa med och som man knappt hör något med när man ringer, så jag beställde en ny mobil! Har ju inte fått min laddare från Kiruna än och jag blir knäpp på min röda fara!!! Det är ganska otroligt att jag spenderar mer än 1000 kronor på en ny mobil, min förra gick på 500hundringen, haha. Är lite tråkig som köper samma mobil som alla mina vänner typ, men vafan jag kan inget om mobiler och mina vänner är nöjd med den modellen! Tog en vit i alla fall, fan va skönt det ska bli att ha en bra mobil för en gång skull! ;-)
 

Övertorneå marknad S03.

Hoho nu börjar man vakna till liv igen! Vart trött som fan igår efter helgens bravader och sov bort hela dagen typ, men fyfan vilken rolig helg det var! Utgång både fredag och lördag och båda kvällarna får mycket väl godkänt! Fy och fan va roligt vi haft! Har dansat som en tok och det syns och känns i kroppen. Fredag var det förfest hos Ante med massa folk, sjukt bra förfest! Väl på hotellet stod man ute i ösregnet och kollade Raj Raj Band och öste på som fan! Partyhjälmen var på och skyddade mig hela kvällen, WÖÖÖÖÖH!
 
Lördag tar nog priset faktiskt, hotellet stängde klockan två men jävlart, där slutade inte kvällen! Hann glida bil med Bella, Marcus, Perre och sen plockade vi upp JP och nån random snubbe. Gled till grilli och hämtade käk, kan säga att vissa personer blev mycket glada över att se mig hos Krille när de såg maten i min hand, haha! Sen efterfestade man lite hos Krille och efter det lyssnade man på en något packad grabb som babblade på och fyfan va vi fick skratta!! Efter det skjutsade vi hem Sturki, 200 utan bromsar är allt jag säger, hahaha!! Kvällen tog slut runt åttatiden med ett "HOPPA UT!!!!" och lite panik. JAJAMEN! Fyfan vilken helg, tack alla som gjorde den så fett grym den var!! :D
 
Snor som vanligt några bilder av Bella! Och en av Matilda!

Haha aaaw

 

Juoksengi marknad.

Sitter för tillfället och borstar tänderna framför datorn, ska snart bege mig till lillmarknaden här i byn en sväng med Elina och Amanda. Tänk va tiden går fort, för några år sedan var marknaden årets höjdpunkt där hela gänget samlades och gick omkring hela dagen. Och tekopparna, tänk, t.o.m tekopparna kunde man åka. Men det är som man säger, tiden går fort när man har roligt.

Water For Elephants.

Ligger och kollar en film någon tipsade mig om för länge sen i skolan när vi satt och diskuterade filmer. Kan det ha varit Perä eller Stina? Jag minns inte vem som nämnde filmen faktiskt. Är halvvägs in i filmen och hittills har den varit väldigt bra, väldigt fin. Water For Elephants heter den.

Pajalamarknad 1.0

Jag lever och jag andas, Pajala levererade de stunder man inte panikade över en god vän. Tur att det slutade bra i alla fall!! Träffade massa trevliga människor och kvällen slutade på ett snuskigt golv bredvid Kimpso. Suovas åts och Sturki, Fanny och Kimpa parkerade sig i Pontas bil och lyssnade på musik hela natten. Jajamen! Hela gårdagen gick åt till att sova samt besöka marknaden en sväng, idag var det möte med företagsgänget och umgänge med några vänner i solskenet som gällde.
 
Några bilder från lördagkväll, snodda av Ida, Bella och Styrman :-)

haha, dör

Hahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Some girls wants to be rich or popular... I just want to eat.

Hej allihopa! Jag har inte så mycket att komma med, har mest chillat hela dagen. Var en sväng till Ötå för att göra lite ärenden och mysa med Kimpa. I mon äre Pajala som gäller och ikväll blir det nog bara att kolla film, var inställd på mys men icket. Nu ska jag gå och äta nått, är hungrig igen! Vi hörs när vi hörs, kram!

McFly TV.

 

Kirunafestivalen 2012.

Nu börjar man känna sig lite levande igen! Helgen i Kiruna kan man beskriva med ett ord, gaaaaaaalen! Sån jävla succé blandat med kaos. Hade grymt kul, har jag hört i alla fall haha.... Ett hett tips om ni vill minnas kvällen: hetsdrick inte! Mådde som en gud och hoppade och sjöng med till Magnus Uggla, Europe, Maggio, Loreen och Norlie och KKV, som för övrigt var grymmast på hela festivalen! Synd att man inte minns så mycket från Maggio, tippar på att hon var grym!!
 
Under helgen har jag annars hunnit snacka massa skit med Elsa, träffat massa nya kompisar och hoppat över massa stängslen. Blir typ västa ninjakid på fyllan, haha! Områdetsstängslet på två meter fram och tillbaka, slå det ni om ni kan ;-)
 
En fin bild från fredag på mig, Elsa och Jennifer som togs innan vi sprang mot området!
 
Till helgen är det Pajalamarknad som verkar vara planen för de flesta, får se om det blir något för mig. Är för tillfället mest sugen på mys men det hinner nog ändras, fest med fina vänner låter inte helt fel i mina öron om jag ska vara helt ärlig!

RSS 2.0