"How much pain can a human being take? If you feel enough pain, does everything just shut down?"

Underbar dag!

Just tryckt i mig middag efter en dag i backen. Planen var egentligen inte att jag skulle till backen för på morgonen sa pappa att han skulle fara ut i skogen med Clara ådå sa jag att jag far till hästen istället då.
Men så blev det inte riktigt! Jensi, som engeligen skulle åkt hem till Vännäs (visst hette det så?), frågade om jag skulle komma till Pullinki å då kom såklart suget efter att åka slalom i solsken! Pappa lyckades också komma hem just i rätt tid så jag hoppade bara i slalomgrejerna å drog till backen. Riktigt härlig åkning idag alltså! Vi körde mest offpist å det var roligt som vanligt! Kul att man haft sällskap båda dagarna den här helgen, more people to the backen!

Nu ska jag bege mig till hästarna för att ge mat och vatten och sen hoppar jag på bussen och drar till Ötå och Kimmi! Hoppas ni haft lika bra helg som jag haft, kram :-)

Gulleee.

Hur kan man inte bli glad av sånt här? ♥

Svanstein ski.

Wohööö, just hemkommen från backen! Underbar skidåkning som vanligt, dock var jag rätt seg eftersom att jag somna sent igår. Kollade när det var nån freestyle tävling, my main man Jens var ju med! Han kom tvåa förresten! Förvånad? Nej. Han är ju trots allt JENSI THE PRO BÄRA ÅKARE!!! haha
Var den första av tre tävlingar. "Detta är en tävlingsserie där den som har placerat sig bäst i alla tävlingar sammanlagt vinner första priset på 10 000kr. Även bra priser för restrerande placeringar" - så det är ju inte dåliga priser direkt. Idag vann de varsin t-shirt, hoodie och mössa också.

När jag satt i fiket å värmde mig träffade jag på Sebbe också så vi tog några åk, kul med sällskap för en gångs skull! I mon blir det troligtvis också backen. Hoppas på sol!
"Mycket snack, liten verkstad"

Idag har jag en dålig dag. Idag är jag less.
Nu ska jag lyssna på mitt älskade Mcfly som alltid finns där med sin ljuva musik.

"I fancy Dougie. I always have done"Vet att det börjar bli tjatigt men..... ååh ♥♥♥♥♥♥♥♥♥

ehmv... fml

Less!

Begåvad.åååh, jag dör några gånger om. Den rösten alltså ♥

Fösta verktyget inköpt.Blir att inhandla rasp och hovkniv snart också! Sen jävlar ska jag ta tag i Gurellos hovar :-)

Försov mig.... nästan.

Idag vaknade jag inte av nån av de tre väckarklockorna som ringe, inte av mamma som skicka sms eller av mamma som ringde heller. En helt vanlig dag i Fanny Erikssons liv alltså.

älskade mcfly.

Haha sitter å kollar lite klipp med mina älskade grabbar ♥ I mon är det trots allt bara två månader kvar tills jag får se dem live! Känns heltjävla stört måste jag erkänna.Hahaha dom är fan inte friska nånstans.

Tur att man ser ut i alla fall.Och ja, jag har fortfarande julgardiner.

Ja dina lakan är konfetti nu ska himlen bli vit.Hoppas, hoppas, hoppas jag får stå på mina underbara twintips i mon och känna snön under mig. Hoppas jag får pressa mina ben ute i skogen bland den orörda snön. Hoppas jag får andas in den friska luften medan jag blickar ned över backen med solen i ögonen. Hoppas jag slipper storm. Hoppas vädret inte förstör min dag igen. För det är allt för länge sen sist nu.

Bara två månader kvar!!!Pluggilainen

Tro det eller ej, men jag lever!

Hela veckan har bestått av plugg, plugg och återigen plugg. Måndag-tisdag spenderade jag med näsan i matteboken. Räknade ett kapitel på ca 100 tal på två dagar, ett kapitel som vi hållit på med sen skolan började efter jul. Ja, jag är seg. Sen var det ju prov i det på onsdag och jag vet ärligt talat inte hur det gick. Hoppas jag klarade G ialf, sista kapitelprovet i matte C ju! Snart är det ju nationella i det också, taggar inte......

Mer då? Jo pedagogiskt ledarskap skickade jag just in, liiite försenat men ah, who cares om den skulle vart inne innan jul? Nu är det gjort ialf! Sen har jag pluggat stenhårt inför svenska provet i torsdags också, åså försov jag mig såklart. Pluggade i sängen innan jag skulle sova och så somnade jag med lysena tända, böckerna och data i sängen och en väckarklocka utan alarm. Blir så jävla arg på mig själv. Nu har jag fixat åt mig själv så jag har tre prov nästa vecka istället för ett! Bra jobbat där Fanny. Missade dessutom moms-genomgången i företags ekonomi B vilket alla sa var skit svårt!? Kul för mig då som annars inte fatta nått av det där. Som Stina sa "Fanny igår var vi faktiskt som dig, vi fattade inte heller något!", haha tack för den piken!? Nej okej, jag erkänner väl att jag är lite trög på de där lektionerna ibland. Eller så är de ni andra som inte erkänner att ni inte heller fattar nått av debet och kredit, fegisar.

Bastun väntar på mig där nere och efter det blir det väl bara att ta det lugnt. Har ca hundrasjuttinånting blogginlägg att ta igen och då har jag ändå läst en heldel idag och tidigare under skolan i veckan!

Jag pluggar bäst under press.

När jag började var jag på tal 0, nu är jag på tal 62.
Det får räcka för idag, over and out.

Känslan som uppstår...

...när man hittar sin favorit mössa som man trodde var borta förevigt.

Gissa om jag vart glad!

När man fick denna i handen kunde man känna sig stolt.


Grundkurs i barfotaverkning

När jag kom hem från skolan på onsdag var det bara att packa väskan och trycka i sig käk, vid 17:30 kom nämligen Emilia och Amanda och hämtade upp mig och vår resa mot Luleå började. Jag sov i princip hela vägen och vaknade till då och då och hörde Amanda och Emilia prata på om allt möjligt. Väl framme i Lule lämnade Emilia av oss hos Karin medan hon for vidare till sitt boende. Kvällen spenderades hos Karin och Ingela med godisätande, filmtittande och prat. När klockan närmade sig midnatt bäddade vi ner oss under täckena och halv sju ringde väckarklockan. Jag och Amanda steg upp, käkade och gjorde oss i ordning och vid halv 8 hämtade Emilia upp oss och vi styrde vårt mål mot Harads utanför Boden och Caspadias gård. Sov såklart hela vägen dit också medan Emilia och Amanda pratade.

Klockan var 08:50 när vi anlände till gården. Vi förde in våra väskor i huset och begav oss sedan till "stallet" eller va man nu ska kalla det, det var under uppbyggnad i alla fall. Vi satte oss ner och klockan 9 började kursen. Kursledaren hette Birgitta Färnstrand, en hovformsspecialist med en rad olika utbildningar. Bl.a. har hon amerikansk examen i AANHCP och svensk examen i SANHCP. Kursen var en grundkurs i barfotaverkning enligt SANHCP (läs mer här).Förmiddagen gick åt till teoridelen. Vi lärde oss om bl.a. hovens anatomi, hov i balans respektive obalans, belastning, lagar, forskning, olika åkommor så som hovbensrotation, hovbenssänkning, fång etc. Det var mycket lärorikt och många saker som man lärde sig kändes faktiskt rätt så självklara när man tänkte efter.

På eftermiddagen fick vi alla verktyg i händerna och fick sedan gå och välja ut varsin kadaverhov ur en hög. Ska erkänna att det inte var det lättaste för mig. Det hade inte varit någon fara att gå förbi högen under dagen men så fort jag skulle ta en i handen kom paniken. Vi var 12 st i gruppen om jag inte minns fel, och jag var sist att ta en hov, alla andra tog en utan problem och plastade in den avskurna delen. Själv fick världens panik när jag skulle ta upp hoven och tårarna kom. Tillslut tog jag dock upp hoven men jag stirrade bara upp i taket och försökte lugna ner mig.

När vi väl fick börja verka glömde jag dock bort paniken och jag satt i princip med näsan i hoven utan problem. Det var väldigt intressant och lärorikt att själv få känna på hoven och de olika delarna. Birgitta förklarade och visade oss på sin hov hur vi skulle göra och sen fick vi själva testa på. I början fattade jag inte alls vad vi skulle göra med traktstöden men efter att Birgitta visat på min hov och förklarat och jag fått kolla på Amandas hov så blev det en liten så kallad "aha-upplevelse". I början frågade man mycket och ville helatiden kontrollera att man gjorde rätt, men ju fler hovar man tog desto mindre frågade man! :-)

Vi lärde oss hur man ska verka på en frisk hov men majoriteten av kadaverhovarna var verkligen inte friska. Då fick vi ställa frågor hur man ska verka om hoven t.ex. är utflyten, har sprickor eller har lång tå, och Birgitta svarade på alla frågor vi hade! Jag ställde många frågor som relaterade sig till Gurellos hovar och Birgitta kunde ge mig bra svar på hur jag ska verka när jag kommer hem för att göra hans hovar så friska som möjligt. Under teoridelen fick vi även se bilder på hur man kan se vad som är fel på hoven. Om traktstöden t.ex. är för höga visade hon en bild på hur hästen kan stå i t.ex. hagen för att minska smärtan och belastningen.


Jag tror klockan hann närma sig halv 7 på kvällen innan vi kom in från stallet och kursen var slut för dagen. Såklart hade vi lunch- och fikaraster däremellan men man var rätt slut när man kom in igen. Vi bodde tillsammans med kursledaren så vi kunde sitta och diskutera med henne hela kvällen också vilket var mycket roligt! Vi pratade inte bara om hovar och hästar utan om lite allt möjligt. Det var kul att man fick lära känna henne, hon var sjukt snäll och sa att om vi har frågor så får vi kontakta henne osv, hur bra som helst ju!

Klockan 10 bäddade jag och Amanda ner oss i vår dubbel säng och somnade som ett gift par. Klockan 8 vaknade vi igen och kollade ut på vår fina utsikt! :-)

Andra dagen fortsatte med att verka och jag kan meddela att det inte är det lättaste! Iofs var dessa hovar döda men man blev fan sjukt trött i kroppen av att hålla på klippa och raspa. Kolla bara på mitt redface ↓Sedan fick vi även se på en hov som man sågat upp. Tog tyvärr ingen bild på det men det var verkligen intressant att få se och känna hur det ser ut inuti hoven i verkligheten! Vi pratade även om olika produkter som är bra respektive dåligt för hästen. Visste ni t.ex. att jodopax inte bara dödar bakterier utan levande vävnad också? Det hade jag ingen aning om så det blir att slänga det i soporna och inhandla silvervatten eller silverlotion istället som är mycket bättre för hästen då det bara innehåller grundämnen och inga tillsatser som oftast inte är bra för hästen.

Det som jag tycker var så bra med den här kusen var att man inte bara lärde sig att verka. Vi fick även tips om andra saker och ställde man frågor fick man svar på allt! Alla var så himla snälla och hjälpsamma. Jag pratade t.ex. med Cicci, tjejen som ägde gården, om foder. Jag har ingen koll på det men hon gav många bra tips då hon själv är återförsäljare av foder och då har rätt bra koll på det. Så kul att både Cicci och Birgitta dessutom sa att vi gärna får vända oss till dem om vi har frågor eller så :-)

Det var en riktigt rolig och lärorik kurs som verkligen var värd varenda krona! När kusen var slut ville man hem till hästen och kolla på hans hovar men samtidigt kändes det jävligt tråkigt att lämna kursen och alla härliga människor! Om ni får chansen att fara på en sån här kurs - gör det! Ni kommer inte ångra er, det kan jag lova er :-)


Idag är det kallt ute.fikafikafikacupcakechokladfikatårtacupcakekakafikafikafikachokladtårtachokladtårtafikakaka

Okej det här böjar gå för långt. Det enda jag tänker på är fika!
Tänker på cupcakes och Idas god chokladtårta. MUUUUMS!
Seriöst.
Det.enda.jag.tänker.på.
Sockerberoende much?

GE MIG BARA EN JÄVLA CUPCAKE! NU!

Buuuhuuu, vill ha fika :''''( Nån som vill baka åt mig? Seriöst jag betalar om nån kommer med några cupcakes eller Idas chokladtårta. Kan slicka era tår om ni så vill. Jag är seriös. GE MIG FIKAAAAA!Är det här ett normalt beteende?

Hahaha iq-fiskmås?

Asså Gabbo är så jävla smart, hon har köpt en kaffepanna "bara för att ha en" å jag hade för mig att hon inte dricker kaffe.

Jag - Dricker du ens kaffe?
G - Näe, men man kan koka te! Fast... jag dricker inte te
jag - Men smaaart...
G - Men man kan fast koka oboy eller nått!

Haha asså shopaholic någon !? :D

Lugn vecka.

Ahh, kommande veckan ser ut att bli riktigt chill!
I mon är hela skolan ledig, otroligt skönt med extra lång helg! Tisdag och onsdag blir det skola som vanligt men torsdag och fredag är jag ledig igen! Jag och Amanda sticker nämligen iväg på hovkurs! Fyfan va kul det ska bli! :-) Endast och bara två dagar skola för mig den här veckan alltså!

Idag har jag bara myst med Kimmi och njutit av att jag inte har skola i mon. Vi skulle först fara å fika i Pello men när termometern visade -34 sket vi i det, får ta det nån annan helg när det är mildare ute!

But that would take patience and headaches to make sense.

En timme hos hästarna och man är som en isbit, och jag måste tillägga att jag faktiskt är riktigt duktig på att klä på mig! Ändå frös jag och jag gör det fortfarande.

Kimmi den söten kom nyss med Proviva till mig och min onda mage och snart ska min kropp tinas upp med lite bastu! Skön-t som f-an! Efter det blir det nog film och bara ta det lugnt och i mon gasar vi troligtvis mot Pello och café Midnattsol igen! :-)

Tyvärr men ni får inget bildspel med mig och Privivan den här gången! ;-)

fest i hela huset!

Hade en riktigt rolig kväll igår @Palomaas! Trevligt folk, bra musik, skön stämning och gott fika (igen! haha)! Blev lite kaoz där på slutet men annars var kvällen hur fin som helst! Crusiade bil med Kimmi, Pontus, Olle och Jenny innan vi alla begav oss hemmåt efter en rolig kväll.

Eftersom att min partykamera gick sönder under nyår så blev det inte speciellt många bilder. De här är i princip de enda bilderna som togs under kvällen, och de togs när jag, Jenny och Lisa var å pissa tillsammans. Haha vad är det med tjejer på fyllan egentligen? Ska alltid pissa i grupp!


fika ♥

Ida är bäst på att baka, punkt.

Hade en jätte mysig kväll med tjejerna hos Ida. Fika, snack, skratt och mys, underbart att få umgås med mina fina vänner! Familjen Palomaa har dessutom världens sötaste hundar. Majoriteten av dem har hånglat upp mitt ansikte :')

Varmkorv.

Sitter för tillfället och väntar på att korven som kokar ska bli klar. Ska smälla i mig dem, ta å fixa mig lite och sen hoppa på bussen mot ötå! Blir att fika hos Ida som fyller 18 idag, GRATTIS SNYGGING! :) ♥

RSS 2.0